Efektivita kulturních nocí - Jakubovitsová, Adéla; Černá, Jitka, 1961-; Mazánková, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zabývá efektivitou kulturních nocí na příkladu open-air koncertu Filharmonie Hradec Králové. Cílem je zjistit, zda a jak tento typ akce přispívá ke zvýšení návštěvnosti klasických koncertů. Přínosem je posouzení významu kulturních nocí jako marketingového nástroje a stanovení doporučení pro zvýšení efektivity. Práce se opírá o literární rešerši týkající se marketingu kultury a kulturních nocí, a dále o kvalitativní a kvantitativní výzkum mezi návštěvníky akce. V rámci praktické části byly provedeny hloubkové rozhovory, focus group a dotazníkové šetření, jehož výsledky byly následně syntetizovány do SWOT analýzy. Z výsledků vyplývá, že open-air koncert pozitivně ovlivňuje vnímání klasické hudby a přibližuje ji širšímu publiku, nicméně potenciál k větší konverzi návštěvníků zůstává. Práce proto navrhuje konkrétní doporučení pro zvýšení efektivity kulturní noci i jejího marketingového dosahu.
Vedoucí práce: Jitka Černá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses