Pojištění pro případ požáru a jiných škod na majetku v České republice a na Slovensku - Carbochová, Hana; Vojtíková Tisová, Petra; Volf, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Diplomová práce na téma „Pojištění pro případ požáru a jiných majetkových škod“ se zabývá majetkovým pojištěním a analýzou hrubého předepsaného pojistného s ohledem na nedávné přírodní katastrofy. Práce se zaměřuje český i slovenský pojistný trh a jejich vzájemné srovnání. Teoretická část obsahuje popis jednotlivých druhů pojištění, aktuálních trendů a specifik českého a slovenského trhu. Hlavním cílem a zároveň náplní praktické části práce je popis a modelování časových řad v programu EViews včetně testování a vybrání nejvhodnějšího modelu a také stanovení predikce pro vývoj jednotlivých trhů.
Vedoucí práce: Petra Vojtíková Tisová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses