Koncertní budovy a jejich provozovatelé na příkladu Rudolfina a Obecního domu - Jelínková, Lenka; Šmíd, Ilja, 1952-; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá hodnocením efektivity modelů správy koncertních budov v České republice, konkrétně Rudolfina a Obecního domu v Praze. Teoretická část představuje kulturní infrastrukturu určenou pro provozování živého umění v České republice a popisuje historii i současnost obou zmíněných budov. Závěrem se zaměřuje na plánovanou Vltavskou filharmonii. Praktická část prostřednictvím kombinace kvantitativního a kvalitativního výzkumu hodnotí Rudolfinum a Obecní dům z pěti rovin: ekonomické, správní, z hlediska subjektů sídlících v budovách a roviny umělecké. Poslední aspekt se zaměřuje na budoucnost koncertní infrastruktury i následnou roli budov. Analýza vychází z výročních zpráv spravujících institucí z let 2019–2023 a rozhovorů s vedením České filharmonie a Obecního domu a.s., s vedením institucí působících v obou budovách a s hudebnicemi České filharmonie a Symfonického orchestru hl. m Prahy FOK. Závěr práce je věnován zodpovězení výzkumných otázek a shrnutí hlavních zjištění, včetně výsledků SWOT analýzy.
Vedoucí práce: Ilja Šmíd
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses