Vliv digitálního marketingu na chování spotřebitelů na příkladě společnosti Nike - Kharlamova, Elizaveta; Bartoš, Petr; Kolouchová, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se věnuje studiu vlivu digitálního marketingu na chování spotřebitelů na příkladu společnosti Nike. Hlavním cílem této práce je najít nejúčinnější strategie digitálního marketingu, které mají největší vliv na spotřebitele, zejména jejich loajalitu ke značce, rozhodování o nákupech. Teoretická část práce se zabývá teoretickými aspekty digitálního marketingu a psychologie spotřebitele. Praktická část se zaměřuje na zjištění preferencí spotřebitelů, jejich vnímání marketingové komunikace společnosti Nike a faktorů ovlivňujících jejich nákupní rozhodnutí s využitím spotřebitelského průzkumu, analýzy marketingových kampaní Nike, analýzy spotřebitelských průzkumů a interpretaci získaných údajů na základě teoretických modelů. Jsou identifikovány klíčové faktory ovlivňující účinnost digitálních marketingových strategií a preference spotřebitelů ovlivňující jejich nákupní rozhodování. Tato práce je přínosem pro marketéry, protože poskytne doporučení pro vytvoření efektivních strategií digitálního zapojení a budování loajality zákazníků.
Vedoucí práce: Petr Bartoš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses