Společensky odpovědné aktivity firem směrem k zaměstnancům - Tichá, Barbora (2025)
Hlavním cílem diplomové práce je navržení doporučení pro přenos a rozšíření osvědčených postupů zkoumaných společností na základě porovnání a zhodnocení jejich společensky odpovědných aktivit zaměřených na zaměstnance. Práce se opírá o teoretický rámec, který se věnuje vymezení konceptu CSR se zaměřením na sociální oblast. Praktická část práce je založena na kvalitativním výzkumu, který zahrnuje analýzu dokumentů týkajících se nefinančního reportingu a polostrukturované rozhovory se zaměstnanci analyzovaných společností. Na základě provedené analýzy jsou popsány rozdíly v přístupech jednotlivých společností a identifikovány hlavní přínosy a překážky při implementaci CSR aktivit zaměřených na zaměstnance. Všechny zkoumané společnosti realizují rozsáhlé aktivity v oblasti společenské odpovědnosti. Na základě porovnání přístupů jednotlivých firem jsou navržena doporučení pro přenesení a rozšíření osvědčených postupů do zkoumaných společností.