Společensky odpovědné aktivity firem směrem k zaměstnancům - Tichá, Barbora; Legnerová, Kateřina, 1965-; Hořáková, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Hlavním cílem diplomové práce je navržení doporučení pro přenos a rozšíření osvědčených postupů zkoumaných společností na základě porovnání a zhodnocení jejich společensky odpovědných aktivit zaměřených na zaměstnance. Práce se opírá o teoretický rámec, který se věnuje vymezení konceptu CSR se zaměřením na sociální oblast. Praktická část práce je založena na kvalitativním výzkumu, který zahrnuje analýzu dokumentů týkajících se nefinančního reportingu a polostrukturované rozhovory se zaměstnanci analyzovaných společností. Na základě provedené analýzy jsou popsány rozdíly v přístupech jednotlivých společností a identifikovány hlavní přínosy a překážky při implementaci CSR aktivit zaměřených na zaměstnance. Všechny zkoumané společnosti realizují rozsáhlé aktivity v oblasti společenské odpovědnosti. Na základě porovnání přístupů jednotlivých firem jsou navržena doporučení pro přenesení a rozšíření osvědčených postupů do zkoumaných společností.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses