Smart governance a sociální sítě : Jak mohou obce s rozšířenou působností využívat sociální média ke komunikaci s občany? - Menclová, Jitka; Burianová, Lucie; Štěrba, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2025)
Bakalářská práce se zabývá využíváním sociálních médií ke komunikaci s občany v rámci konceptu smart governance na úrovni obcí s rozšířenou působností v České republice. Prostřednictvím vlastního průzkumu byla zmapována přítomnost těchto obcí na platformách Facebook, Instagram a Munipolis, včetně sledovanosti jednotlivých profilů a relativního zapojení obyvatel. Výzkum doplňují rozhovory s představiteli obcí, které vykazují úspěšnou a aktivní komunikaci na sociálních sítích. Přidanou hodnotu představuje přehled reálného stavu využívání sociálních sítí ORP, originální srovnání jednotlivých kanálů z hlediska dosahu a angažovanosti obyvatel a praktická doporučení vycházející z příkladů dobré praxe. Práce tak přispívá k rozvoji digitální komunikace ve veřejné správě a rozšiřuje poznání o možnostech občanské participace prostřednictvím online nástrojů.
Vedoucí práce: Lucie Burianová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses