Využití Google Analytics ve sportovním týmu - Košťálek, Martin; Sedláček, Jiří, 1963-; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na praktické využití webové analytiky ve sportovním prostředí, konkrétně na webových stránkách florbalového klubu Florbal Miners Jirkov. Cílem bylo implementovat nástroj Google Analytics 4 (GA4), sledovat chování návštěvníků, zhodnotit technickou kvalitu webu a na základě dat navrhnout doporučení pro zlepšení digitální komunikace a struktury webu. Teoretická část přibližuje principy webové analytiky a klíčové funkce GA4. V praktické části bylo měření pomocí nástroje GA4 implementováno prostřednictvím Google Tag Manageru, následně byly sledovány metriky jako návštěvnost, míra zapojení a uživatelské cesty. Analýza odhalila sezónní výkyvy návštěvnosti, dominantní zdroje přístupů a slabá místa v interakci uživatelů s webem. Výsledky byly využity k návrhům na zlepšení obsahu, struktury webu a strategie online komunikace s fanoušky.
Vedoucí práce: Jiří Sedláček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses