Marketingová strategie pro růst společnosti na trhu B2B - Vorlíček, Dominik; Říha, David; Kempný, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
V práci je navržena marketingová strategie pro růst společnosti XYZ a.s. na B2B trhu. Společnost podniká jako distributor na trhu HVAC. Cílem práce je analyzovat situaci společnosti a na základě získaných poznatků navrhnout konkrétní, kroky, které společnosti napomohou k růstu. V teoretické části jsou popsány základní pojmy, principy B2B marketingu a analýzy, které budou zpracovány v praktické části. Metodologická část práce vysvětluje původ dat, se kterými se operuje v praktické části, a představuje použité metody. V praktické části budou analyzovány předchozí marketingové aktivity, dotazník spokojenosti mezi zákazníky, vlivy mikrookolí i makrookolí pomocí Porterova modelu 5 sil, PESTLE analýzy a SWOT analýzy. Na základě poznatků z těchto analýz jsou stanoveny marketingové cíle, aktivity a jejich časový plán. Praktickou část uzavírá návrh kontrolního mechanismu plnění plánu. V závěru plánu jsou shrnuta doporučení a podmínky úspěšné implementace navržené strategie.
Vedoucí práce: David Říha
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses