Případová studie : financování divadelního provozu - Novotná, Karolína; Grosman, Jakub; Šubrt, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá otázkou financování nezávislého divadelního provozu v České republice. Teoretická část se zaměřuje na popis typologie divadelních institucí a systém veřejného i soukromého financování kulturního neziskového sektoru. Praktická část je zpracována formou případové studie divadelního souboru Tygr v tísni a analyzuje, jak provozní ekonomika ovlivňuje jeho fungování. Výzkum vychází z rozhovorů s klíčovými členy vedení souboru a z analýzy finančních dokumentů. Cílem práce je zodpovědět otázku, do jaké míry provozní ekonomika limituje kreativní svobodu a dlouhodobou stabilitu nezávislého uměleckého subjektu.
Vedoucí práce: Jakub Grosman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses