Strategická analýza společnosti CENTRAL GROUP a.s. - Pánek, Petr (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá strategickou analýzou rezidenční developerské společnosti Central Group a.s. Cílem práce je na základě analýzy vnitřního a vnějšího prostředí vytvořit doporučení pro strategii této společnosti. Použitím metod PESTEL analýza, analýza trhu a odvětví, mapa konkurenčních skupin Porterova analýza, VRIO analýza a finanční analýza budou identifikovány klíčové faktory vnějšího okolí a vnitřních zdrojů a schopností, které budou vyhodnoceny ve SWOT analýze, na základě které budou určeny vazby mezi jednotlivými identifikovanými faktory, což bude podkladem pro vytvoření doporučení v závěru práce.