Analýza a návrh Business Intelligence riešenia pre maloobchod s potravinami - Černá, Emma; Fortinová, Jana; Machovič, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Bakalárska práca sa zaoberá návrhom a implementáciou Business Intelligence (ďalej BI) riešenia pre maloobchodný podnik DUO Potraviny. Cieľom je zlepšiť rozhodovacie procesy a optimalizovať predaj, skladové a finančné hospodárstvo. Na základe analýzy podniku bol navrhnutý dimenzionálny model dátového skladu, ktorý integruje dáta zo systémov CRM, MK-Soft a E-Kasa. Navrhovaná BI architektúra umožňuje efektívne spracovanie a vizualizáciu dát v nástroji Power BI, čím poskytuje manažmentu podniku prehľad o financiách, predaji, stave zásob a mzdách zamestnancov. Kľúčovými prínosmi sú zefektívnenie každodenného riadenia predaja, presnejšie plánovanie zásob, možné zníženie potravinového odpadu a celkové zlepšenie rozhodovania na základe dát v podniku. Implementácia BI riešenia podporí efektívnejšie fungovanie interných procesov, zníženie prevádzkových nákladov a pružnejšie reagovanie na meniace sa podmienky trhu. BI zároveň môže posilniť konkurenčné postavenie podniku a vytvorí pevný základ pre jeho dlhodobý a strategicky riadený rozvoj.
Vedoucí práce: Jana Fortinová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses