Vliv gamifikace v marketingu na spotřební chování - Škardová, Kristýna (2025)
Diplomová práce se zabývá využitím gamifikace v marketingu, zejména jejím vlivem na spotřebitelské chování a loajalitu zákazníků. Cílem práce je analyzovat, jak herní prvky ovlivňují interakci spotřebitelů se značkou, a navrhnout doporučení pro efektivní zapojení gamifikace do marketingových strategií, zejména ve věrnostních programech. Práce kombinuje teoretický rámec s praktickým výzkumem, který se opírá o kvalitativní rozhovory a sekundární data z výzkumu MML-TGI. Pomocí interpretace získaných dat byly identifikovány hlavní motivační prvky gamifikace a jejich dopad na chování spotřebitelů. Výsledkem jsou konkrétní marketingová doporučení, jak gamifikaci cíleně a účinně využít, zejména ve věrnostních programech a kampaních podporujících angažovanost.