Image značky Bobcat v regionu GSA - Urban, Jiří Michael; Nový, Ivan, 1956-; Dusík, Igor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cílem této práce bylo identifikovat oblasti, ve kterých je image společnosti a jejích produktů z pohledu cílové skupiny, kterou jsou zájemci o stavební a zemědělskou techniku v rámci regionu GSA, v souladu s obrazem, který se společnost snaží prostřednictvím své identity nastavovat. Zároveň bylo cílem vytvoření doporučení na případná zúžení identifikovaných mezer v konkrétních oblastech, odhalených na základě průzkumu vzájemných vztahů mezi vjemy veřejnosti a záměrně vytvářenými prvky firemní identity, jež mají toto vnímání ovlivňovat. Analýza identity společnosti byla provedena na základě teoretických východisek, zkompilovaných z tuzemských i zahraničních zdrojů, poskytujících strukturu firemní identity, a to postupně po jednotlivých bodech, zejména na základě interních dat zkoumané společnosti. Image společnosti byla zkoumána na základě dotazníkového šetření uskutečněného v dubnu 2025 na veletrhu Bauma. Jednotlivá doporučení a identifikace odchylek následovala statistickému zpracování odpovědí dotazníku a testování stanovených hypotéz. Praktická část této diplomové práce odhalila soulad ve většině ze zkoumaných prvků firemní identity, respektive firemní image. Mezery lze pozorovat zejména v obecném vnímání odpovědnosti vůči životnímu prostředí, v orientaci společnosti na etičnost, informační otevřenost, či ve vnímání společnosti jakožto disponující komplexní a přehlednou distributorskou sítí či širokou nabídkou poprodejních služeb a dostatečně komunikovanou bohatou historií. Diplomová práce následně poskytuje komplexní doporučení směřované vstříc zúžení identifikovaných mezer a taktéž opatření podporující udržitelný posun směrem k úplné konvergenci identity a image tam, kde se společnosti relativně daří i v současnosti.
Vedoucí práce: Ivan Nový
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses