Porovnání daně z příjmu fyzických osob v České republice a Dánsku - Krutská, Eliška; Finardi, Savina; Slintáková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Cílem bakalářské práce je srozumitelně popsat daň z příjmů fyzických osob v České republice a v Dánsku a provést jejich vzájemné srovnání. Porovnání bude provedeno zejména pomocí ukazatelů jako jsou efektivní odvodová zátěž z pracovních příjmů, vliv na příjmy do veřejných rozpočtů a množství administrativních povinností daňových subjektů. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola se věnuje dani z příjmů fyzických osob v České republice, druhá kapitola se zaměřuje na daň z příjmů fyzických osob v Dánsku. Třetí kapitola pak obě soustavy vzájemně porovnává. Čtenář by si měl vytvořit ucelený přehled o tom, jak je daň z příjmů fyzických osob v obou zemích konstruována, jaké příjmy podléhají zdanění, jaké jsou možné slevy a odpočty, a jak vysoké je efektivní odvodové zatížení zaměstnanců v České republice a v Dánsku.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses