Wellbeing zaměstnanců v bankovním sektoru, srovnání centrální kanceláře a regionálních poboček - Lolková, Karolína; Šmíd, David; Legnerová, Kateřina, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem wellbeingu zaměstnanců v bankovním sektoru, se zvláštním důrazem na porovnání pracovní pohody mezi centrální kanceláří a regionálními pobočkami jedné vybrané banky. Cílem práce je identifikovat rozdíly v subjektivním vnímání pracovního wellbeingu mezi těmito dvěma skupinami zaměstnanců a na základě zjištění formulovat doporučení pro praxi. V teoretické části je vymezen pojem pracovního wellbeingu, představeny klíčové teoretické modely (např. PERMA, JD-R), přínosy pro zaměstnance i organizaci a faktory, které mají dopad na wellbeing. Praktická část vychází z kvantitativního dotazníkového šetření doplněného o kvalitativní rozhovor s osobou odpovědnou za wellbeing ve firmě. Výsledky ukazují určité rozdíly mezi centrálou a pobočkami, především v oblastech psychické pohody, mezilidských vztahů a vnímání pracovních podmínek. Závěrem práce jsou formulována doporučení pro zlepšení podpory wellbeingu napříč organizací.
Vedoucí práce: David Šmíd
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses