Analýza možností jazyka XSLT pro psaní modularizovaného a snadno upravitelného kódu pro migraci dat - Měřínský, Jiří; Kosek, Jiří, 1975-; Vojíř, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá migrací dat mezi účetními systémy POHODA a ABRA Flexi, která probíhá pomocí XSLT transformací. Hlavním cílem práce je návrh a implementace řešení, které optimalizuje migraci dat pro jednotlivé klienty. Toho je dosaženo modularizací a optimalizací původního kódu s využitím pokročilejších možností novějších verzí jazyků XSLT a XPath. Součástí práce je také porovnání jednotlivých verzí obou jazyků, popis nově přidaných funkcionalit a jejich praktické využití při plnění hlavního cíle. Práce dále obsahuje popis struktury jazyků XML a XSLT, historický kontext jejich vzniku a popis obou zkoumaných účetních systémů, včetně struktur XML. Řešení navržené v této práci má přímé praktické využití a přináší přidanou hodnotu při migraci dat mezi účetními systémy.
Vedoucí práce: Jiří Kosek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses