Hodnocení projektu investiční nemovitosti - Švec, Štěpán; Sieber, Patrik, 1977-; Kopkáně, Heřman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Práce se zaměřuje na zhodnocení konkrétní investice do polyfunkční nemovitosti v Praze z pohledu investora a provozovatele. Cílem bylo zhodnotit projekt a zjistit, zda je pro investora a provozovatele dostatečně výnosný a přijatelně rizikový. K jeho naplnění byly využity metody analýzy okolí projektu z hlediska tržního a lokalitního kontextu, analýzy vnitřních charakteristik investora a provozovatele a rozbor business modelu projektu. Tyto vstupy byly následně integrovány do výpočtu diskontovaného cash flow (DCF), který sloužil jako hlavní nástroj finanční analýzy. Do modelu DCF byla promítnuta reálná data o výnosech z nájemného, provozních nákladech, investičních výdajích i technickém stavu objektu, získaná ve spolupráci s provozovatelem objektu a potenciálním investorem. Výsledky analýzy ukázaly, že projekt dosahuje pozitivní ekonomické hodnoty a splňuje klíčová investiční kritéria. Na základě těchto zjištění byla investice doporučena k realizaci.
Vedoucí práce: Patrik Sieber
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses