Marketingová komunikace České asociace amerického fotbalu - Najman, Dominik (2025)
Bakalářská práce se zabývá marketingovou komunikací České asociace amerického fotbalu. Cílem práce je analyzovat marketingovou komunikaci této asociace a navrhnout doporučení pro její zlepšení. Teoretická část se věnuje problematice sportovního marketingu a marketingové komunikace sportovních organizací. Praktická část zahrnuje dva výzkumy. Prvním je kvalitativní výzkum realizovaný formou tří hloubkových rozhovorů s činovníky asociace. Následně je proveden kvantitativní výzkum prostřednictvím dotazníkového šetření mezi klubovými zástupci. Na základě těchto zjištění je vypracována SWOT analýza a formulována doporučení pro zlepšení marketingové komunikace. Získané poznatky ukazují, že marketingová komunikace ČAAF je ve srovnání s obdobně velkými sportovními organizacemi nadprůměrná.