Redesign vzdělávacího systému pro dataře v bance - Juštová, Veronika; Legnerová, Kateřina, 1965-; Staněk, Štěpán; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato diplomová práce se zabývá redesignem vzdělávacího systému pro datově orientované zaměstnance v jedné z největších bank v České republice. Cílem práce je navrhnout nový vysoce personalizovaný model vzdělávání, který bude vycházet z analýzy aktuálních znalostí a zájmů zaměstnanců, potřeb datových týmů a strategických priorit banky. Návrh zahrnuje systematické hodnocení dovedností, individuální rozvojové plány, zavedení role Learning & Development Leada a zapojení do praktických rozvojových projektů. Hlavním podkladem pro změnu jsou hloubkové rozhovory s klíčovými stakeholdery v bance, lektory a konzumenty rozvojového obsahu, které odhalují současný stav vzdělávání, jeho nedostatky a preference zaměstnanců. Na základě těchto zjištění a aktuálních trendů ve vzdělávání práce navrhuje vylepšený framework, který nejen podporuje profesní růst datových specialistů, ale zároveň přispívá k rozvoji celé organizace tím, že propojuje vzdělávání s reálnými potřebami banky.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses