Work-life balance zaměstnanců maloobchodu : Rozdíly mezi malým a velkým městem - Knesplová, Sabina; Legnerová, Kateřina, 1965-; Hořáková, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalářská práce se zabývá problematikou work-life balance zaměstnanců maloobchodního řetězce a zaměřuje se na rozdíly mezi malým a velkým městem. Cílem práce je porovnat přístupy k rovnováze mezi pracovním a osobním životem zaměstnanců maloobchodu a zjistit, zda velikost města hraje významnou roli ve vnímání jejich work-life balance. Pro naplnění cíle byl proveden kvalitativní výzkum založený na polostrukturovaných rozhovorech s pracovníky maloobchodního řetězce. Získaná data jsou vyhodnocena pomocí tematické analýzy a výsledky naznačují, že work-life balance respondentů je ovlivňován zejména směnným provozem a nízkou flexibilitou pracovní doby a rozvrhu. Rozdíly mezi zaměstnanci v malém a velkém městě se projevují v délce dojíždění a míře jejich dostupnosti pro pracovní komunikaci i mimo pracovní dobu. Na základě výsledků výzkumu jsou stanovena doporučení, která mohou významně přispět k lepší harmonii mezi pracovním a osobním životem zaměstnanců v maloobchodním sektoru.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses