Modifikace kupního rozhodování spotřebitele na trhu pracích prostředků. - Vološin, Adam (2025)
Tématem diplomové práce je modifikace kupního rozhodovacího procesu spotřebitele na trhu pracích prostředků. Cílem této závěrečné práce je odkrýt proces kupního rozhodování spotřebitele při nákupu pracích prostředků a doporučit firmám, obchodujícím s vybraným zbožím, marketingovou a obchodní komunikaci. Z tohoto důvodu je nosnou částí práce sekundární výzkum, vycházející z podkladu MML-TGI dat. Výsledkem sekundárního výzkumu bylo pět odhalených segmentů s odlišnými rozhodovacími procesy, které poskytly základ pro primární výzkum. Pomocí syntézy obou výzkumů byla vytvořena marketingová a obchodní doporučení pro různé skupiny značek, rozdělených dle jejich positioningu. Práce dokazuje, že spotřební chování je sice individuální, ale se segmenty, do kterých lze tyto jedince rozčlenit, lze kreativně pracovat a nastavit marketingovou a obchodní orientaci podle jejich kupního rozhodovacího procesu.