Strategická analýza společnosti Kubík a.s. - Kubík, Kristián (2025)
Bakalářská práce zpracovává analýzu rodinné firmy Kubík a.s. Firma podniká v oblasti velkoobchodu a maloobchodu s potravinami, kde čelí rostoucí konkurenci. Cílem práce je vypracovat strategické doporučení, které zvýší její konkurenceschopnost a pomůže jí udržet si svůj tržní podíl. K pochopení pozice firmy na trhu a identifikaci jejích silných a slabých stránek a příležitostí a hrozeb, byly použity nástroje strategické analýzy. Práce je rozdělena do dvou častí, v teoretické části jsou tyto nástroje popsány, společně se specifiky rodinného podnikání. V praktické části budou tyto metody aplikovány na firmu Kubík a.s. Data využitá v této práci jsou čerpána ze zveřejňovaných účetních výkazů, publikací firmy a rozhovorů s majiteli.