Strategická analýza společnosti Kubík a.s. - Kubík, Kristián; Machek, Ondřej, 1985-; Štamfestová, Petra, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalářská práce zpracovává analýzu rodinné firmy Kubík a.s. Firma podniká v oblasti velkoobchodu a maloobchodu s potravinami, kde čelí rostoucí konkurenci. Cílem práce je vypracovat strategické doporučení, které zvýší její konkurenceschopnost a pomůže jí udržet si svůj tržní podíl. K pochopení pozice firmy na trhu a identifikaci jejích silných a slabých stránek a příležitostí a hrozeb, byly použity nástroje strategické analýzy. Práce je rozdělena do dvou častí, v teoretické části jsou tyto nástroje popsány, společně se specifiky rodinného podnikání. V praktické části budou tyto metody aplikovány na firmu Kubík a.s. Data využitá v této práci jsou čerpána ze zveřejňovaných účetních výkazů, publikací firmy a rozhovorů s majiteli.
Vedoucí práce: Ondřej Machek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses