Vliv generativní umělé inteligence na umělecký průmysl a jeho dopad na společnost - Bílek, Leoš; Sudzina, František; Korčák, Jiří, 1994-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Bakalářská práce zkoumá vliv generativní umělé inteligence (AI) na umělecký průmysl. V první části se práce zabývá pojmy v dané oblasti – co je AI, jak funguje generativní AI, generativní AI v uměleckém průmyslu a jeho vývoj. V druhé části na základě rešerše odborných zdrojů a dostupných dat sleduje aktuální trendy, růst trhu a způsoby využívání těchto technologií umělci. Ve třetí části práce analyzuje postoje a vnímání široké veřejnosti prostřednictvím vlastního dotazníkového šetření, které se zaměřilo na znalost, využívání a společenské dopady generativní AI v oblasti umění.
Vedoucí práce: František Sudzina
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses