Loajalita generace Z k fast fashion značkám - Markulček, Petr; Tahal, Radek, 1970-; Koudelka, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cílem diplomové práce je identifikovat faktory ovlivňující loajalitu generace Z ke značkám rychlé módy v České republice a porozumět specifikům jejich nákupního chování v tomto odvětví. Teoretická část popisuje módní průmysl a fenomén rychlé módy, zaměřuje se na zákaznickou loajalitu a výzkumy v oblasti loajality v odvětví fast fashion. Dále jsou rozebrány generační rozdíly, včetně generace Z. Metodologická část formuluje metodu výzkumu pomocí individuálních hloubkových rozhovorů a stanovuje čtyři výzkumné otázky. Praktická část se zaměřuje na analýzu výzkumných dat a jejich interpretaci. Výzkum ukázal, že loajalitu ovlivňuje cenová dostupnost, dostupnost kamenných prodejen, prostředí prodejen, zákaznická zkušenost, šířka sortimentu a aktuálnost trendů. Pro generaci Z představuje nákup u fast fashion značek formu socializace. Roli v nákupním procesu hraje názor okolí.
Vedoucí práce: Radek Tahal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses