Možnosti komunikace nové značky MUZA studentům libereckých vysokých škol - Nováková, Klára; Prokůpek, Marek, 1987-; Horová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá rebrandingem Severočeského muzea v Liberci, které v roce 2024 přijalo značku MUZA. Jejím cílem je zjistit, jak tuto instituci vnímají vysokoškolští studenti v Liberci a na základě tohoto zjištění navrhnout možnosti komunikace muzea k tomuto segmentu. V teoretické části dochází k seznámení s pojmy brand a branding a jejich následné konkretizaci v oblasti muzejnictví. Praktická část představuje muzeum a následně se zaměřuje na samotný rebranding Severočeského muzea v Liberci. Je zde popsán proces vedoucí ke vzniku značky MUZA, následná soutěž vedoucí k výsledné vizuální identitě, podoba této identity, a nakonec současné a budoucí směřování značky. Informace jsou čerpány z veřejných zdrojů, oficiálních dokumentů, které pro účely práce poskytlo samo muzeum a rozhovoru s ředitelem muzea panem Křížkem. Výzkum mínění studenstva je prováděn metodou polostrukturovaných rozhovorů s 10 studenty vysokých škol v Liberci. Z tohoto výzkumu vychází pomocí interpretace zjištění, která jsou následně použita pro navrhnutí možností, jak MUZU komunikovat tomuto segmentu.
Vedoucí práce: Marek Prokůpek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses