Vývoj aplikace pro plánování dárků Gifteo - Krupka, Jindřich; Vojíř, Stanislav; Zeman, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Obdarovávání blízkých představuje nedílnou součást mezilidských vztahů a kulturních tradic. Proces výběru a organizace dárků však může být časově náročný a logisticky složitý, zejména pokud neexistuje centralizovaný nástroj pro evidenci nápadů na dárky a plánování významných událostí. Tato bakalářská práce se zabývá návrhem, vývojem a testováním webové aplikace Gifteo, která slouží k efektivní správě dárků a plánování obdarovávání blízkých osob. Cílem práce bylo vytvořit nástroj, který uživatelům umožní systematicky evidovat nápady na dárky, sdílet seznamy přání a koordinovat nákupy dárků ve skupinách. Práce kombinuje teoretickou rešerši existujících řešení a analýzu uživatelských potřeb s praktickou realizací aplikace. Vývoj probíhal iterativně s využitím moderních technologií (React, Express, PostgreSQL) a byl zakončen uživatelským testováním, jehož výsledky posloužily k doladění UX a identifikaci priorit dalších úprav. Výsledkem je funkční aplikace dostupná v produkčním prostředí, která nabízí lokalizované rozhraní, systém notifikací a nástroje pro kolaborativní plánování dárků. Přínosem práce je nejen samotný nástroj pro usnadnění obdarovávání, ale i podrobně dokumentovaný proces vývoje, využitelný jako referenční rámec pro obdobné projekty.
Vedoucí práce: Stanislav Vojíř
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses