Adaptace konkrétní firmy na nové ESG standardy - posouzení připravenosti a identifikace nedostatků - Kupec, Petr; Hönig, Vladimír, 1982-; Procházka, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Svět se dlouhodobě potýká s negativními důsledky neudržitelného rozvoje. Zejména řešení klimatické krize je předmětem veřejného zájmu V Evropské unii se v posledních letech čím dál více firem musí zabývat nefinančním reportingem. Standard ESRS těmto firmám stanovuje vzorec, podle kterého by měly být každý rok vypracovávány zprávy o udržitelnosti. V této práci byla vytvořena zpráva o udržitelnosti firmě Kelvion s.r.o., sídlící v Nymburce. Cílem práce bylo za pomoci dostupných zdrojů posoudit připravenost této firmy na reporting dle ESRS a najít témata požadovaná tímto standardem, která firma dosud neadresovala. Zjištěním bylo, že firma je na ESRS dobře připravena, ale předměty několika standardů do své strategie zatím nezakomponovala a zatím nemá zavedené některé kritické postupy specifické pro zprávy dle ESRS. Tato zjištění mohou firmě poskytnout podněty pro lepší připravenost na reporting dle ESRS.
Vedoucí práce: Vladimír Hönig
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses