Administrace dat v systémech SAP z hlediska legislativy na ochranu osobních údajů v koncernu VW Group - Morozova, Elizaveta; Sklenák, Vilém, 1963-; Jakesch, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Bakalářská práce se zabývá správou životního cyklu dat ve společnosti Volkswagen Group, se zaměřením na procesy archivace a mazání dat v systému SAP. Hlavním cílem práce bylo popsat, jak firma přistupuje k řízení dat v souladu s interními směrnicemi i externími požadavky, zejména legislativou GDPR. Práce obsahuje srovnání celosvětových právních rámců podobných GDPR, čímž poskytuje širší kontext a ukazuje, jak se jednotlivé přístupy liší či shodují v porovnání s GDPR. Ve druhé části jsou popsány principy nástroje SAP Information Lifecycle Management, datové archivace a nastavení uživatelských oprávnění. Praktická část práce představuje konkrétní příklad aplikace těchto nástrojů ve společnosti Volkswagen Group. Práce využívá analýzu interních dokumentů, ukázky ze systému SAP koncernu Volkswagen a kvalitativní popis procesů. Výsledkem je přehledný pohled na datové toky a nástroje používané ve firemní praxi, konkrétně v koncernu Volkswagen Group.
Vedoucí práce: Vilém Sklenák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses