Návrh online marketingové komunikace pro Eternal Clinic. - Le, Linh (2025)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem online marketingové strategie pro estetickou kliniku Eternal Clinic. Cílem je navrhnout efektivnější online komunikaci kliniky a posílit její pozici na trhu. Práce kombinuje teoretická východiska holistického a digitálního marketingu s praktickou analýzou současného stavu marketingových aktivit kliniky. Kromě benchmark a SWOT analýzy byla provedena také analýza konkurence a primární dotazníkové šetření mezi pacienty a veřejností, jehož cílem bylo ověřit hypotézy ohledně vnímání estetických procedur a preferencí cílové skupiny. Na základě zjištěných dat byl navržen strategický plán zahrnující obsahovou a mediální strategii s využitím modelů STDC a CLV. Návrh pokrývá oblasti SEO, PPC, sociálních sítí a e-mail marketingu včetně doporučení k měření výkonnosti. Výstupem je prakticky využitelný plán, který má klinice pomoci zvýšit viditelnost, konverzní poměr i loajalitu zákazníků.