Propagace videokurzů k přijímacím zkouškám na SŠ portálu LearnTube.cz - Belza, Dominik (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na marketingovou komunikaci nového produktu vzdělávacího portálu LearnTube.cz v oblasti přípravy na jednotnou přijímací zkoušku na střední školy. Původním cílem bylo zvýšení tržeb z prodeje stávajících digitálních produktů (videokurzů) o 10 % v období od 1. 1. 2025 do 31. 3. 2025. Za účelem návrhu efektivnější komunikační strategie autor provedl analýzu konkurence, analýzu dosavadní komunikace a výzkum mezi cílovou skupinou (šedesát respondentů dotazníkového šetření, osm hloubkových rozhovorů). Zjištění autora – například informace o velikosti trhu, obvyklém času začátku přípravy či fakt, že nákupní rozhodnutí činí ve třech čtvrtinách případů rodiče – vedla spolumajitele portálu ke změně nabízeného produktu rozšířením jeho obsahu. V důsledku toho byl cíl práce aktualizován na návrh a otestování komunikace nového produktu, který lépe odpovídá aktuální poptávce i zájmu LearnTube.cz investovat do dalšího rozvoje. Autor vytvořil strategii, která pokrývá proces komunikace se zákazníkem od prvního kontaktu až po nákup na prodejní microsite. Klíčovým prvkem této strategie je představení známých, profesionálních učitelů, kteří žáky nejen připraví na CERMAT testy, ale zároveň je i naučí potřebné učivo. Strategie byla skrze principy frameworků SEE-THINK-DO-CARE a Customer Journey přenesena do digitálních skic bannerových reklam a prototypu prodejní microsite. Tyto výstupy byly ověřeny pomocí uživatelského testování s pozorováním a doplňujícími otázkami. K zásadním zjištěním patří mimo jiné negativní reakce respondentů na nadpisy, jejichž tón byl vnímán jako nadměrně sebejistý, pozitivní vnímání konkrétních informací o praxi lektorů a důvěryhodnost prodejních argumentů. V oblasti bannerů hrály významnou roli emoce modelů a stylizace – pozitivní