Vliv recenzí na sociálních síti na nákupní chování spotřebitelů v oblasti kosmetiky - Nguyenová, Vu Minh Trang; Vávra, Oldřich; Zamazalová, Marcela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce zkoumá, jak obsah na sociálních sítích, konkrétně Instagramu, TikToku, YouTube a Facebooku, ovlivňuje nákupní chování spotřebitelů v oblasti obličejové kosmetiky. Zaměřuje se na to, jaké typy sdělení jsou vnímány jako nejvlivnější a jak se efekt jednotlivých platforem liší. Pozornost je věnována také roli influencerů a obsahu vytvářeného běžnými uživateli. V teoretické části jsou definovány klíčové pojmy spojené se spotřebním chováním, marketingem na sociálních sítích a influencer marketingem. Praktická část je založena na kvantitativním výzkumu formou dotazníkového šetření. Na závěr byly shrnuty výsledky a formulovány doporučení využitelná pro firmy kosmetických značek.
Vedoucí práce: Oldřich Vávra
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses