Podnikatelský plán založení kavárny ve vybraném městě - Nedvěd, Vojtěch (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá vytvořením podnikatelského plánu pro založení nové kavárny v Olomouci. V teoretické části je představen rámec podnikání a strategické analýzy, včetně PESTEL a SWOT analýzy, analýzy konkurence a Lean Canvas modelu. Dále se práce věnuje marketingové strategii, včetně využití nástrojů jako jsou sociální média a umělá inteligence, a reflektuje současné trendy v kavárenském odvětví se zaměřením na udržitelnost. Praktická část obsahuje konkrétní podnikatelský plán kavárny Káva & Klid, vycházející z průzkumu trhu, polostrukturovaných rozhovorů a analýzy konkurence. Životaschopnost podnikatelského záměru je zhodnocena na základě zpracovaného finančního plánu.