Podnikatelský plán založení kavárny ve vybraném městě - Nedvěd, Vojtěch; Dvouletý, Ondřej; Svobodová, Ivana, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá vytvořením podnikatelského plánu pro založení nové kavárny v Olomouci. V teoretické části je představen rámec podnikání a strategické analýzy, včetně PESTEL a SWOT analýzy, analýzy konkurence a Lean Canvas modelu. Dále se práce věnuje marketingové strategii, včetně využití nástrojů jako jsou sociální média a umělá inteligence, a reflektuje současné trendy v kavárenském odvětví se zaměřením na udržitelnost. Praktická část obsahuje konkrétní podnikatelský plán kavárny Káva & Klid, vycházející z průzkumu trhu, polostrukturovaných rozhovorů a analýzy konkurence. Životaschopnost podnikatelského záměru je zhodnocena na základě zpracovaného finančního plánu.
Vedoucí práce: Ondřej Dvouletý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses