Strategická analýza podniku Rovnováha - Valík, Robert; Hönig, Vladimír, 1982-; Procházka, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na strategickou analýzu podniku Rovnováha, který působí v oblasti gastronomie na českém trhu. Hlavním cílem práce je zhodnotit současnou situaci podniku a navrhnout doporučení pro jeho další rozvoj a zvýšení jeho konkurenceschopnosti. Teoretická část práce vymezuje základní pojmy spojené se strategickým řízením a popisuje metody používané pro analýzu interního a externího prostředí podniku. Externí analýza hodnotí faktory ovlivňující tržní prostředí a konkurenceschopnost, zatímco interní analýza se zaměřuje na vnitřní zdroje a samotné schopnosti podniku. V praktické části jsou tyto nástroje aplikovány na konkrétní podnik. Na základě výsledků analýz jsou navržena konkrétní strategická doporučení, která mohou podniku pomoci při zlepšování jeho tržní pozice a dosažení dlouhodobého růstu.
Vedoucí práce: Vladimír Hönig
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses