Analýza potřeb lékařů s ohledem na potenciální podnikatelskou příležitost v rámci digitalizace zdravotnictví - Frýdl, Aleš (2025)
Diplomová práce se zabývá analýzou potřeb lékařů v kontextu digitalizace zdravotnictví s cílem identifikovat potenciální podnikatelské příležitosti vycházející z reálných problémů, s kterými se setkávají v každodenní praxi. Základním stavebním prvkem výzkumu je perspektiva lékařů napříč různými obory medicíny, přičemž důraz je kladen na jejich potřeby, zkušenosti a bariéry při využívání digitálních technologií. Prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů s vybraným vzorkem lékařů jsou zmapovány klíčové problémy, které komplikují adopci digitalizace, a identifikovány faktory, které naopak zvyšují jejich ochotu využívat moderní zdravotní řešení. Výsledkem práce je kategorizace a vyhodnocení potřeb lékařů, na jejichž základě jsou formulována doporučení pro budoucí podnikatelské příležitosti v oblasti digitalizovaného zdravotnictví. Výstupy diplomové práce tak poskytují cenný vhled do trendů a preferencí lékařů různých specializací, což může přispět k úspěšnému zavádění inovativních technologií v českém zdravotnickém systému.