Historie dluhopisů a obdobných cenných papírů - Dabrowski, Denis (2025)
Hlavním cílem práce je informovat o různých formách, ve kterých se dluhopisy v minulosti vyskytovaly. Kvůli rozsahu a charakteru bakalářských prací se nejedná o rozsáhlé dílo, které by detailně popisovalo podrobný celosvětový vývoj dluhopisů, nýbrž je zde dán důraz na vyzdvihnutí některých důležitých nebo i zajímavých milníků z historie dluhopisů. Dále práce pojednává i o samotném významu dluhopisů v minulosti, jehož pochopení by nám mohlo pomoci si přiblížit fungování dluhopisů dnes.