Historie dluhopisů a obdobných cenných papírů - Dabrowski, Denis; Brada, Jaroslav, 1964-; Blahová, Naďa, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Hlavním cílem práce je informovat o různých formách, ve kterých se dluhopisy v minulosti vyskytovaly. Kvůli rozsahu a charakteru bakalářských prací se nejedná o rozsáhlé dílo, které by detailně popisovalo podrobný celosvětový vývoj dluhopisů, nýbrž je zde dán důraz na vyzdvihnutí některých důležitých nebo i zajímavých milníků z historie dluhopisů. Dále práce pojednává i o samotném významu dluhopisů v minulosti, jehož pochopení by nám mohlo pomoci si přiblížit fungování dluhopisů dnes.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses