Motivace zaměstnanců v malém podniku - Klishevich, Maksim; Šmíd, David; Palíšková, Marcela, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývala problematikou motivace zaměstnanců v malém podniku, konkrétně v gastronomickém sektoru. Cílem práce bylo zhodnotit účinnost stávajícího motivačního systému ve zvoleném malém podniku a navrhnout konkrétní opatření, která by mohla být efektivně aplikována ke zlepšení motivace zaměstnanců s ohledem na omezené zdroje podniku. Teoretická část práce vymezila základní pojmy související s pracovní motivací, poskytla teoretický základ o motivačních faktorech, tvorbě efektivního motivačního systému a současných trendech, se zaměřením na specifika motivace v malých podnicích. Praktická část byla založena na kvalitativním výzkumu formou polostrukturovaného rozhovoru s vedením podniku a kvantitativním výzkumu provedeném prostřednictvím dotazníkového šetření mezi zaměstnanci. Výsledky ukázaly, že zaměstnanci pozitivně vnímali přátelskou atmosféru, individuální přístup vedení a týmovou podporu, zároveň však byly identifikovány slabší oblasti, které vyžadují zlepšení. Na základě těchto zjištění byla navržena konkrétní opatření zaměřená na posílení motivace zaměstnanců, udržení stávajících silných stránek firemní kultury a efektivní rozvoj motivačního systému v souladu s možnostmi malého podniku.
Vedoucí práce: David Šmíd
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses