SSBI řešení pro podporu rozhodování ve výrobním podniku - Kučík, Vojtěch (2025)
Bakalářská práce popisuje tvorbu SSBI řešení pro podporu rozhodování ve výrobním podniku korporátního charakteru, v úzké vazbě na jeho výrobní informační systém a lean přístupy průmyslu. Práce rovněž představuje možné cíle výrobních podniků a jejich výkonnostní ukazatele určující efektivitu a kvalitu výroby na montážních linkách. V úvodních kapitolách práce jsou popsány teoretické základy BI a SSBI, jedná se především o pojmy a definice prostupující celým textem dokumentu. Dále jsou představeny informace o výrobním podniku a jeho stav v rámci sběru a využití výrobních dat před implementací SSBI řešení. Práce pak popisuje jednotlivé fáze tvorby finálního produktu. Primární výstup nabývá formy analytické aplikace, reportu, vytvořené za pomoci aplikačního softwaru Power BI. Sekundární výstupy zahrnují nastavení uživatelských přístupů, zavedení automatického reportování a integraci s dalšími produkty prostředí Microsoft Office.