Design uživatelsky přívětivého webu ubytovacího zařízení - Blažková, Helena; Šedivá, Zuzana, 1961-; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem uživatelsky přívětivého webového rozhraní pro ubytovací zařízení Vesnická usedlost v České Kanadě. Cílem bylo vytvořit řešení, které majitelům umožní prezentovat nabídku ubytování a realizovat rezervace bez nutnosti využívání externích služeb. Práce vychází z principů uživatelsky orientovaného designu a zahrnuje analýzu současných trendů v oblasti UX a UI návrhu, použití osvědčených návrhových vzorů s důrazem na přístupnost webu. Analytická část práce obsahuje uživatelský výzkum a heuristickou analýzu konkurenčních webů, na jejichž základě byly stanoveny klíčové požadavky pro návrh. Výsledkem práce je interaktivní prototyp vytvořený v nástroji Figma, který byl testován s pěti respondenty napříč věkovými skupinami. Na základě zpětné vazby z testování byly provedeny drobné úpravy prototypu. Výsledný návrh reflektuje jak potřeby provozovatelů, tak očekávání uživatelů, a tvoří základ pro budoucí vývoj webového rozhraní Vesnické usedlosti.
Vedoucí práce: Zuzana Šedivá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses