Automatizace skladů v malých a středních podnicích - Tomáško, Hynek; Vinš, Marek; Jirsák, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zabývá problematikou automatizace skladového hospodářství v malých a středních podnicích (MSP) v České republice. Cílem bylo analyzovat přínosy, potřeby a obavy firem spojené s automatizací a navrhnout praktická doporučení pro rozhodování o jejím zavádění. Práce využívá kvalitativní výzkum a metodu polostrukturovaných rozhovorů s představiteli vybraných firem. Výsledky ukazují, že MSP nejčastěji zavádějí základní digitální nástroje (např. čtečky, ERP systémy), zatímco pokročilá fyzická automatizace je výjimečná kvůli nákladům a prostorovým omezením. Mezi hlavní motivace patří efektivita, snížení chybovosti a řešení nedostatku pracovních sil. Práce přináší konkrétní doporučení pro firmy i dodavatele technologií a navrhuje možnosti pro další výzkum v oblasti automatizace skladů MSP.
Vedoucí práce: Marek Vinš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses