Srovnání vybraných účetních programů dostupných na českém trhu - Šťastný, Matouš; Luc, Ladislav; Peštová, Aneta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Cílem bakalářské práce je komparace vybraných účetních programů z pohledu malé české účetní firmy na základě následujících kritérií: cena, možnost exportu dat do Excelu, uživatelské rozhraní, dostupné moduly a rychlost práce. Autor k porovnání využívá metody jako analýzu dokumentů, pozorování, měření, komparaci a řízené rozhovory. Práce hodnotí klíčové funkce jednotlivých softwarů a jejich přínos pro efektivní vedení účetnictví v malých firmách. Na základě provedené analýzy jsou softwary posouzeny z hlediska jejich vhodnosti pro malé účetní firmy, s důrazem na optimalizaci pracovních procesů a snížení nákladů. Zvláštní pozornost je věnována vytěžování faktur na základě požadavku majitelky firmy. Výsledkem je přehled aktuální nabídky účetních softwarů na trhu a doporučení pro firmu.
Vedoucí práce: Ladislav Luc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses