Udržateľný rozvoj a jeho implementácia v Slovalco, a.s. - Kutišová, Alexandra; Abíková, Jana; Mojžíš, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalárska práca sa zameriava na implementáciu princípov udržateľného rozvoja v slovenskom priemyselnom podniku Slovalco, a.s. Skúma, ako spoločnosť integruje environmentálne, sociálne a ekonomické aspekty do svojich stratégií a každodenného fungovania. Cieľom práce je analyzovať úroveň tejto integrácie a identifikovať jej prínosy i potenciálne výzvy. Výskum je realizovaný formou prípadovej štúdie, ktorá kombinuje analýzu sekundárnych údajov (najmä výročných správ) s rozhovormi so zamestnancami. Na hodnotenie úrovne udržateľnosti bol aplikovaný rámec úrovní zrelosti podľa Baumgartnera a Ebnera (2010). Výsledky ukazujú, že Slovalco pristupuje k udržateľnosti systematicky a dosahuje vysokú úroveň najmä v oblasti environmentálnych opatrení a sociálnej zodpovednosti. Práca poukazuje na to, že strategicky riadená udržateľnosť je nielen eticky správna, ale aj ekonomicky výhodná.
Vedoucí práce: Jana Abíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses