Vývoj 2D textové hry v enginu Unity s využitím jazyka C# - Guan, Xueting (2025)
Vývoj 2D narativní hry s historickým čínským pozadím přináší výzvy jak technického, tak kulturního charakteru. Práce se zaměřuje na vytvoření funkčního softwarového prototypu, jehož děj je zasazen do období dynastie Tchang a je vystavěn na principech nelineárního vyprávění. Hlavním cílem bylo nejen navrhnout interaktivní systém dialogů s volbou identity a větvením příběhu, ale zároveň prozkoumat možnosti, jak lze prostřednictvím herního média zprostředkovat kulturní dědictví. Technická realizace probíhala v herním enginu Unity s využitím jazyka C# a narativního nástroje Ink, který umožnil správu vícejazyčného obsahu a podmíněných dialogů. Během vývoje bylo řešeno i zobrazení čínských znaků v prostředí Unity, které si vyžádalo generování dynamického font atlasu. Funkčnost prototypu byla ověřena prostřednictvím kvantitativního a kvalitativního uživatelského testování. Výsledný produkt propojuje interaktivní herní mechaniky s narativní hloubkou a kulturní relevancí.