Využití UX/UCD přístupu při redesignu webu fotbalového týmu - Tesař, Dan (2025)
Bakalářská práce se zabývá návrhem nového uživatelského rozhraní webových stránek amatérského fotbalového týmu s využitím principů User Experience (UX) a User-Centered Designu (UCD). Hlavním cílem práce je navrhnout prototyp nového webu, který bude lépe odpovídat potřebám uživatelů a nabídne přehlednější a intuitivnější uživatelské rozhraní. Teoretická část popisuje základní pojmy UX a UCD. V praktické části je provedena analýza uživatelů, navržena nová informační architektura a postupně vytvořen a otestován wireframe v nástroji Figma. Na základě poznatků z testování použitelnosti je wireframe přepracován do finálního vysokofidelitního prototypu. Výstupem práce je návrh prototypu webových stránek, který splňuje zásady uživatelské přívětivosti a nabízí zlepšenou uživatelskou zkušenost oproti stávajícímu řešení.