Využití UX/UCD přístupu při redesignu webu fotbalového týmu - Tesař, Dan; Šedivá, Zuzana, 1961-; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Bakalářská práce se zabývá návrhem nového uživatelského rozhraní webových stránek amatérského fotbalového týmu s využitím principů User Experience (UX) a User-Centered Designu (UCD). Hlavním cílem práce je navrhnout prototyp nového webu, který bude lépe odpovídat potřebám uživatelů a nabídne přehlednější a intuitivnější uživatelské rozhraní. Teoretická část popisuje základní pojmy UX a UCD. V praktické části je provedena analýza uživatelů, navržena nová informační architektura a postupně vytvořen a otestován wireframe v nástroji Figma. Na základě poznatků z testování použitelnosti je wireframe přepracován do finálního vysokofidelitního prototypu. Výstupem práce je návrh prototypu webových stránek, který splňuje zásady uživatelské přívětivosti a nabízí zlepšenou uživatelskou zkušenost oproti stávajícímu řešení.
Vedoucí práce: Zuzana Šedivá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses