Kulturní plánovaní jako nástroj rozvoje českých měst a regionů - Velechovská, Simona; Kouba, Vojtěch, 1983-; Petrová, Pavla, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cílem práce je popsat současný stav kulturního plánování v České republice, zhodnotit jeho přínosy a identifikovat výzvy a příležitosti pro jeho další rozvoj. Práce vychází z rešerše odborné zahraniční a české literatury, rozhovorů s aktéry kulturního plánování a profesních zkušeností autorky v tomto oboru. Kulturní plánování se v českém prostředí postupně etabluje jako nástroj přispívající k podpoře participace, efektivnějšímu využívání kulturních zdrojů, rozvoji mezioborové spolupráce a zvyšování kvality života obyvatel. Současná česká praxe však čelí řadě limitů, včetně nedostatku kapacit, omezených finančních zdrojů, nízké ochoty spolupráce a přetrvávající skepse vůči jeho významu.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses