Vliv společenské odpovědnosti firem (CSR) na konkurenceschopnost podniku. - Malyshenko, Irina; Cejthamr, Václav, 1964-; Pešata, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalářská práce se zabývá vztahem mezi konceptem společenské odpovědnosti firem (CSR) a zvyšováním konkurenceschopnosti společnosti. Cílem práce je prozkoumat, zda zavádění CSR strategií může přispět ke zlepšení reputace firmy, posílení loajality zákazníků a přilákání mladých zaměstnanců. Data byla získána kombinací dotazníkových šetření a kvalitativního rozhovoru s představitelem konkrétní společnosti. Výsledky naznačují, že CSR může být vnímána jako účinný nástroj pro zvýšení konkurenceschopnosti společnosti a představovat významnou konkurenční výhodu – posiluje důvěru veřejnosti, podporuje loajalitu zákazníků, zvyšuje zájem uchazečů o práci ve firmě a přispívá k finanční stabilitě. Různé cílové skupiny však kladou důraz na odlišné oblasti CSR, což zdůrazňuje potřebu strategicky vyváženého přístupu při jeho zavádění.
Vedoucí práce: Václav Cejthamr
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses